Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 13 februari 2012

Senaste tiden

Senaste dagarna har jag varit rätt mycket inne i lägenheten, men i lördags och igår blev det en promenad i solen. Solen värmde gott och den snö som kommit under natten smälte snabbt i solen. Det var en rejäl dagsmeja med dropp från stuprännorna. Fåglarna kvittrade och det kändes som om våren var på G.


Jag hade bara lilla kameran med, så det var inte så lätt att fånga dropparna.
I dag är det grått igen, men inte så kallt.

Inomhus har jag ägnat mig åt att träffa folk i huset, då jag är med i Brf valberedning. Ett sätt att  möta de boende i min trappuppgång och höra vad de anser om sitt boende. Men också att föra ut en del om vad det innebär att bo i en Brf. Många verkar tro att det är samma sak, som att bo i en hyresrätt! Föreningen behöver kontinuerligt ha en debatt om detta.

Jag har också hunnit måla en del, läst böcker samt fotat våra blommor. Nu är orkidéerna verkligen prunkande.


Senast läste jag "Släkten är bäst" av Jan Mårtensson. Det här är en tidig bok av honom, skriven redan 1978. Men den gick väldigt bra att läsa om och dessutom fick jag chans att använda skrattmusklerna, mitt i allvaret. Den här pocketutgåvan kom 2000.


Nu ska jag ta en kopp ingefärste samt bläddra i en tidning.

3 kommentarer:

 1. Ja, man börjar onekligen längta till våren. Hör man fåglarna kvittra lite mer intensivt en dag så kommer drömmen igen om våren!! Eller när det droppar från taket - våååår! Längtar!!
  Find Bilder som vanligt och tack för boktipset!

  SvaraRadera
 2. Visst är det vår i luften. Här har vi så mycket snö så det tar nog ett tag innan den försvinner. Men längtar gör vi till snön försvinner o husbilen får komma från sitt vinteride:)

  SvaraRadera
 3. Trevlig alla hjärtans dag! Här hos oss i Timmernabben är det grått och trist. Har mest blivit bloggande idag. Ha det så bra!
  3M

  SvaraRadera