Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 29 februari 2012

Solgädda på balkongen

Idag har vi haft det varmt och skönt. Tog en promenad utefter Strömmen och såg då en buske med gult frömjöl. Vackert, men tveksamt för allergiker.


Jag hämtade hem en tavla som jag har haft i Gredelins skyltfönster. Den ska vidare.


Jag passade på att hyra ett av deras skyltfönster under 14 dagar.
På em tisdagen den 3 april hänger jag upp mina tavlor där och så plockar jag ned dem måndagen den 16 april. Då får du gärna komma och titta på mina alster.

När jag kom hem, drack vi kaffe och åt glass på balkongen. Vi hade då 17 grader i solen.  Inte dumt alls!!


Kisande skuggfigur, men ack så trevligt. Kortet tog Lennart med min mobil. Han är hemma p.g.a. ryggvärk. När jag hämtade honom på jobbet i måndags kväll, var han lite av en märla. Han hade dragit, släpat på några varuvagnar, då det knakade till i ryggen. Kanske ryggskott. Vi hoppas innerligt hoppas att värken släpper snart.

8 kommentarer:

 1. Så roligt att se att du också använder uttrycket "solgädda". Jag skrev det i ett inlägg häromdagen och det var en besökare som undrade vad en solgädda var för någonting.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har väl att göra med att vi har varit med några år, så vi har integrerat ett och annat äldre uttryck.

   Radera
 2. Härlig bild på Dig i solen ! Jag instämmer med föregående inlägg, det är trevligt att höra lite äldre uttryck!

  SvaraRadera
 3. Solgädda är bekant för en 40- talist, kul att man inte är ensam.

  Jag beundrar verkligen tavlan, jag som inte ens kan ta kort.


  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Nu haglar det av vårtecken med den första dagen i mars. Hoppas det inte kommer något bakslag. Vill vi inte. Hoppas mannen blir av med det onda. 3M

  SvaraRadera
 5. Men vad härligt med 17 grader o sol. Glassen s´åg också god ut:)I går torsdag hade vi plus 7 grader. Det var nog härligt tyckte vi. Men här blommar inga björkar ännu...tur det, jag är så pollenallergisk, så den tiden vill man rymma varje år:)

  SvaraRadera
 6. Va kul med din utställning av dina tavlor. Önskar att jag också kunde måla men tyvärr ärvde jag inte min pappas talang, däremot gick talangen vidare i nästa led.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du ställer ut! Synd att jag inte kan komma och titta.
  Idag har min blogg flyttat så du jag är tacksam om du uppdaterar länken. Bloggen finns nu på http://husbilkorsotvars.wordpress.com/

  SvaraRadera