Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 1 juli 2012

Skärblacka och Linköping

Idag for vi ut till Skärblacka. Vi tittade till blommorna på kyrkogården och sen for vi till Asta. Vi hjälpte henne med en del praktiska bestyr och så fikade vi med henne innan vi for vidare till sonen med sambo i Linköping.


Balkongen prunkade av olika vackra växter, bl.a. den här fina krassen.


Visst är blomman vacker i sina orangea toner?

Vi fick en jättegod middag och till den fick vi också chans att bekanta oss med Mats och Anna-Stina. Senare blev det kaffe och en delikat tårta! Fröjd för öga och gom!6 kommentarer:

 1. Fina blommor som trivs i värmen förstås,och den där tårtan ser ju
  onekligen smarrig ut,nu blev man sugen :).....

  SvaraRadera
 2. Krasse är fina blommor och får mig att tänka på när jag var "liten tjej" för min mor planterde massor av frön så vi hade många krukor och urnor med dessa fina blommor,fram på hösten tog hon hand om de frön som bildas efter blomningen, för att använd dessa nästa sommar. Det är inte så ofta man ser krasse nu för tiden, synd för de har ju härliga olika färger.
  Tårtan ser smaskens ut! Ha de bra!

  SvaraRadera
 3. Åååh, så smaskig tårtan ser ut. Blommorna är också härliga! Har själv ganska många, speciellt ökar antalet på sommaren, och det är alltid en fröjd att se dem växa & blomma.

  SvaraRadera
 4. Krasse är så fina blommor. Och dekorativt ätbara dessutom. Å andra sidan behövs ju inte det med tanke på en sån härlig jordgubbstårta :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar orange, så krassen var såklart fin. Fikat såg smarrigt ut oxå

  SvaraRadera
 6. Mums, vilken härlig tårta. Hur kunde ni orka efter en middag före, men det går ju ner, eller?
  Ha det så gott. Kram 3 M

  SvaraRadera