I förrgår gjorde jag en gryta med soltorkade tomater och fick då över ett tjugotal som jag kokade upp, så de blev mjuka. Jag tog dem från kylen när jag gjorde degen, men använde vätskan som en del av degspadet. Dessutom skar jag ned bitar av salladsost, typ feta. Grundreceptet till den här degen: 0,5 dl vatten, 20 gram salt, 400 gram surdeg av råg, 500 gram rågsikt och 500 gram vetemjöl + ost och soltorkade tomater. Här hade jag i lite mer rågsikt, då tomaterna gav ifrån sig en del vätska. Knådar så degen väl. Sen täcker jag överbunken med folie.
Ibland sänker jag värmen, men här har jag bakat på max hela tiden.
Till lunchen hade vi nybakat bröd. Osten smälte, så den syns inte i brödet, men det blev en väldigt god smak.
Det här brödet vägde drygt 1 kg. Det här är min mormors gamla våg, som fungerar bra än.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar