Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 27 augusti 2010

Konstutställning i Norrköping

Idag har det varit en intensiv arbetsdag. Det blev en sen lunch, men under den passade jag på att gå till ABF-huset och se på en konstutställning, där en väninna, Marianne Mölgård, och en tidigare akvarell-lärare, Torbjörn Glad ställer ut sina alster tillsammans med Ann-Mari Andersson. Tre väldigt olika konstnärer, som ger en spännvidd i utställningen.

Kulturnatten 2005 ställde Marianne och jag ut målningar tillsammans med några andra, så jag har följt hennes sätt att måla. Hon är en jätteduktig porträttmålare och gör fina stilleben, där hon använder tekniker/inspiration från de gamla mästarna. Sen har hon också målat lite friare med akryl. Nedan ger jag exempel på hennes tavlor (med hennes tillåtelse).

När jag är på utställningen, så kommer Torbjörn Glad. Vi får en pratstund runt hans blyertsteckningar och pasteller. Jag passar på att föreviga honom med hans bilder i bakgrunden.Tecknandet är lågt värderat idag. Det är en konst att finna former och rörelser med några få linjer. Torbjörn har sköna kvinnobilder. Kroki har jag aldrig testat, men jag blir sugen på att lära mig mer och hoppas att Torbjörn ska ha någon helgkurs framöver, som kan hänga på.

Ikväll blev det en lugn hemmakväll vid tv - DoobiDoo och Rolling Stones. Vi såg en stund på tv-filmen, men gick snart över till en musikinspelning från Texas 2006. Snabbt konstaterar vi att musiken håller, men att de åldrats. Konstigt, för det gör ju inte vi!!

1 kommentar:

 1. Hej Elisabeth

  Vad jätte fin du skrivit om mig och min konst. tack.
  Du är otroligt bra i ditt skrivande och berättande på din blogg..
  Har varit runt lite ,, och tittat vart ni har varit runt med er husbil. Spännande...
  Ett härligt sätt att se natur och möta andra kulturer och människor.

  Vår utställning är i dag till ända. har varit på bergslagsgården och plocka ner alla målningar, känns lite vemodigt.

  Om igen,, varmt tack för dina ord om vår utställning.
  Hälsningar
  Marianne Mölgård

  SvaraRadera