Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 14 december 2011

Mitt i veckan

I går var jag på träff med Teleseniorerna  på Vetekornet. Det var jättetrevligt. Vi samlades över en skinkmacka och kaffe. Det var två grupper teliaseniorer som hade gemensam träff. Vi var 40 st där och en del hade jag inte sett på 20 år. Telias första stora neddragningar började 1991 och några som var med på träffen, hade fått gå då.

På eftermiddagen bakade jag saffransbröd till julhelgen och på kvällen var det dags för nästa skinkmacka. Det var vår bostadsrättsförening som ordnade macka, kaffe och glögg. Det smakade också bra. Var en del för mig nya ansikten, som det var kul att prata med. I år gick det också bättre att prata, då en del bafflar kommit upp i taket, så det var bättre ljudnivå än tidigare.

Idag har jag målat och läst. Jag håller på att läsa böcker i bokhyllan. Idag har jag läst ut "Uruma - tatarens dotter av Zaharia Stancu, en rumänsk författare, som jag var förtjust i på 70-talet. Jag har läst några tidigare och fortsätter nu med "Costandina". Tänker sen slussa böckerna vidare till min dotter. Jag tycker det är lite spännande att läsa om böckerna så här efter 35 - 40 år. Jag har ju ett annat perspektiv på tillvaron idag. Men de här böckerna håller fortfarande. Möte mellan människor, likhet och olikheter.

2 kommentarer:

  1. Oj vad jag blev sugen på en skinkmacka! Och ingen skinka har jag hemma ännu.

    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, när man läser om gamla böcker, märker man hur både man själv och livet i stort har ändrats. Ha de!

    SvaraRadera