Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 20 december 2011

Varianter på gråskalan

Både igår och idag är det riktigt grått. I går morse var det lite vitt på marken och taken.


Men det mesta försvann under dagen. I går bakade jag vörtlimpor, som blev bra, trots att jag inte hade någon porter hemma utan att det fick bli öl istället. Ibland får man vara lite Kajsa Varg. Hostan har gett sig och det känns mycket bra.

Idag har vi julhandlat mat på förmiddagen och lämnat in några kassar med grejor till Myrorna.
Efter kaffe blev det så att börja i tvättstugan. Det blir mitt projekt för eftermiddagen.

I stunder när jag inte gör något annat läser jag nu Kerstin Thorvalls bok "Oskuldens död". Boken mötte mycket rabalder när den kom ut 1977. Bara omslaget väckte en del känslor.


När jag tänker tillbaka kan jag förstå det, men nu verkar den väldigt oskyldig. Den kan fortfarande hålla, som en del i genusdiskussionen. Just nu är jag inne i en period när jag tycker det är kul, att läsa om gamla böcker.

3 kommentarer:

 1. Här syns ingen snö till och även om det är grått, så gillar jag barmarken. Snö innebär halka och även om man har broddar känns det oroligt att ut och gå.

  Hoppas att det gick bra i tvättstugan!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det vore ju trevligt om det kunde vara lite vitt över julen i alla fall.
  :-)

  SvaraRadera
 3. även här har allt det vita som föll igår försvunnt med regnet. Ingen vit jul i Skåne detta år, minns ju förra året då vi hade snö hela långa vintern för en gångs skull och nu förväntade jag mig snö även detta år!
  Skönt du känner dig bättre nu!

  SvaraRadera