Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 17 december 2011

Regndugg hela dagen

Idag har vi städat och sen tagit fram en del tomtar. I år blir det inte alls så mycket som det varit tidigare om åren.
Efter att vi fikat, åkte Lennart ut till Asta. Vi hade handlat och tvättat en del åt henne, samt att hon fick saffransbröd, som jag bakat. Tanken var att Lennart skulle sätta dit ett ytterligare "öga" i dörren. Asta har sjunkit ihop, så hon ser inte ut i det nuvarande. Dörren var tyvärr för tjock, så han kom hem i oförrättat ärende, vad det gäller dörrkik.
Han kom inte tomhänt tillbaka. Jag fick en del tidningar och så hade mamma bakat två sorters kakor. Det hade hon gjort innan hon ramlade. Däremot hade hon bakat sockerkaka igår. Distriktsköterskan hade sagt att hon skulle använda armen och vara som vanligt. Är vi förvånade? Nää.


När Lennart var så gullig och fixade med mamma, så skulle jag väl fixa något gott till han kom hem. Det blev kycklingfilé med influens av syriskt mat.


Kyckling under ett apelsintäcke med brynta kantareller och broccoli. Därtill bulgur och en sås på kikärtor, yoghurt, citron, vitlök och spiskummin. Smakade jättegott tillsammans med ett Italienskt vin.

5 kommentarer:

 1. Vissa människor bara är rena krutgummorna, inget kommer ivägen och allt fungerar med lite vilja och anamma. Härligt!
  och maten ser väldigt god ut, här blev det fläskfile med räkor och stripes till enligt barnens önskemål. En god julöl till fick det bli för mig medans de drack julmust, vilken flaska i ordningen för detta år vet jag inte. Tycker att julmustflaskornas pant snart uppgår till en förmögenhet?!

  SvaraRadera
 2. Maten ser jättegod ut! Vi nöjde oss med tacos...

  SvaraRadera
 3. Maten såg verkligen läcker ut, likaså den fina ljusstaken med mossa.

  SvaraRadera
 4. Såg verkligen ursmarrigt ut!
  :-)

  SvaraRadera