Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 1 januari 2012

Nyårsafton och Nyårsdagen

I går  var vi ute på den traditionella Nyårspromenaden längs Motala ström här i Norrköping. Mängder med marschaller lyste, liksom vedkasar och belysta träd.


Den här lampan hänger under bron vid Västgötebacken. I Strömsparken finns det här fina trädet.


Strax efter 18.00 fyrade kommunen upp en massa fina fyrverkeripjäser.


Senare på kvällen provade vi en flaska Malaga, som min pappa gjorde 1971. Det var gjord på blåbär, svarta- och röda vinbär, samt krusbär.


Det var ett fruktigt och gott vin som smakade bra, fast att det under de senaste 28 åren inte haft rätt lagringstemperatur. Jag har haft flaskan i ett köksskåp. För två år sedan drack vi ett gråpäronvin från 1957. Det var som konjak i färgen och smakade åt det hållet. Nu är pappas vin slut!

Idag har det snöat lite grann. På morgonen var det -8 grader, men bara någon grad kallt när vi åkte mot Skärblacka.


Vi stannade och tände ljus på pappas grav, innan vi åkte hem till mamma. Vi åt kalkonlunch tillsammans och Lennart fixade ett nytt titthål till hennes ytterdörr. De senaste åren har mamma sjunkit ihop, så hon inte längre når att titta ut genom det gamla "ögat". Sen fikade vi tillsammans innan det åter var dags att åka hem.


3 kommentarer:

 1. God fortsättning på det nya året!
  Jag har försökt hitta en mailadress till er men ej lyckats. Sänd den till mig, min E-post finns under min profil. Jag tänkte stilla din undran om bakgrund.
  Lennarts tankar

  SvaraRadera
 2. Önskar god fortsättning på det nya året.
  Snö i N-köp.....hos mig har det inte kommit en endaste flinga.

  SvaraRadera
 3. så spännande att få korka upp en flaska som har så många år på nacken och som dessutom din far har gjrt. Lite synd då bara att allt nu är slut..!

  SvaraRadera