Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 26 mars 2012

Gardinerna på plats

Gardinerna är på plats och en del påskpynt också. Känns betydligt ljusare. Till en del kanske det beror på att Lennart tvättat köksfönstret. Så här blev resultatet.


Jag har också läst  ut en bok som jag fick från Suzanne för en tid sedan.


Jag kan rekommendera den. Handlar om den svenska kvinnoläkaren Ellen Elg, som är i Hanoi för att jobba på ett sjukhus och möter där flickprostitution, sexuell misshandel och många mödrar vars barn försvinner oförklarligt "till destruktion" Det är en spännande dokumentärthriller.

En annan bok som jag läste på tåget till Uppsala förra helgen var "Potensgivarna".


Karin Brunk Holmqvist beskriver med ömhet och värme vad som händer när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. 
När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. 
En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.

Läs den och du får skratta gott och länge!

Bägge böckerna finns att  köpa på Adlibris.

8 kommentarer:

 1. Så fint du påskpyntat!
  Jag ska också ta och leta fram lite påskdukar och kycklingar.

  Den där boken, Potensgivarna, låter riktigt intressant och rolig. Tack för tipset!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Kul att höra ifrån er. Har tittat in med jämna mellanrum. Vi åker bort över påsken å det får nog bli en påskblomma på bordet i husbilen. 3M

  SvaraRadera
 3. Påskpynt, det har jag inte satt fram ännu. Det blir väl någon tupp kanske:)Visst är det härligt m rena fönster och nya gardiner. Man vill ha in ljuset på våren o sommaren. Vi går mot en härlig tid nu:) Kram

  SvaraRadera
 4. Vad fint och glatt det blev i köksfönstret :-)

  SvaraRadera
 5. Hustrun pratar också att bytta i köksfönstret.

  SvaraRadera
 6. Hur skulle man klara sig utan en god bok? Jag måste alltid ha någon på gång att läsa.

  SvaraRadera
 7. Den boken ska jag läsa!!

  Må gott!

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset på bra böcker!
  Kram!

  SvaraRadera