Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 7 september 2011

Besök av Barbro

Förmiddagen blev dramatisk, då mamma Asta ringde och berättade att hennes frys inte höll kyla. Jag fick snabbt åka ut till Ingelsta. Jag hittade så småningom en Elektrohelios frys, som jag köpte.

I största laget för Asta, men det finns inga mindre frysar, som är självavfrostande. Hon orkar inte frosta av längre, så det fick bli en sådan här, 155 cm hög. I morgon ska den levereras, så jag hoppas maten klarar sig till dess, annars får jag mycket att göra.

Sen hem och fixa lunch. Sedan tidigare hade jag bestämt med Barbro. Jag hann med god marginal. Vi hade mycket att prata om. Så småningom kom vi in på resor. Vi ska kolla upp, hur vi tar oss till ljuset och värmen under november månad.

Jag blev med Barbro till optiker, då hon skulle hämta nya glasögon. Kunde inte motstå att prova en del nya bågar och blev sugen på ett par, som var rutiga.


De hade nu ett erbjudande med rabatt lika stor som åldern. Ja, 60% gör ju en del, men jag måste fundera!

4 kommentarer:

 1. Aj sjutton också. inte kul när frysar och annat går sönder! Varför går frysar sönder på sommar/höst och inte på vintern då man kan ställa ut frysvarorna? Varöfr går varmvattenberedare alltid sönder på vintern och inte på sommaren då det ändå är varmt?!

  SvaraRadera
 2. Det var väl tur att Asta upptäckte att frysen inte fungerade innan all mat var förstörd. Hoppas att det blir bra nu med den nya!

  Glasögonen ser jättefräcka ut!!

  SvaraRadera
 3. Hoppas maten klarar sig!

  Snygga bågar - slå till, vettja :-)

  SvaraRadera
 4. tyckte de där bågarna ser fräcka ut, kanske ett par nya?
  trist när frysar går sönder, ja lika trist vad det än är som går sönder. Tur hon såg det i tid.

  SvaraRadera