Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 12 oktober 2011

En vacker höstdag

Idag har jag bakat och målat, medan Lennart har suttit i kö både till Telias kundtjänst och Samsung support. Efter en uppdatering hos Telia kan jag inte ta emot MMS. Det är mycket irriterande, då jag gärna vill ha en daglig bild på mitt barnbarn. Tänk att hon blev 5 månader igår! Tiden går fort.

Efter lunch tog jag en promenad med kameran längs strömmen och Strömsparken.

På em kom Anita hit. Vi pratade en del om riksdagsdebatten medan vi fikade. Sen blev det en del närmare ämnen. Vi tittade på kort och jag visade vad jag håller på att måla. Så blev det ett nytt kort!


På kvällen gick vi gemensamt till Vetekornet och ett Spira-seminarium om "Hållbar och rättvis handel" med Ulrika Knutsson, folkhögskolelärare och instruktör för Fairtrade.


En mycket bra föreläsning med tips om märkning och hur vi bör tänka till. Vad är det för samhälle vi vill ha? Vill vi att producenter i andra länder ska kunna leva på sina löner? Ja, det finns mycket att tänka på och allt är inte enkelt. Miljö, rättvisa och vad tål min egen plånbok. Ibland kommer etiken i kläm.

1 kommentar:

  1. jo, ibland kommer etiken väldigt mkt i kläm även härhemma när plånboken ibland får styra lite för mkt. Men en liten skillnad hos alla gör ju till slut stor skillnad i slutändan..så försöker jag iaf tänka

    SvaraRadera