Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 30 oktober 2011

Linköpings Jazz & Blues 2011

I går var Lennart på personalinformation mellan 10 - 14.15. Under tiden klippte och klistrade jag till underlag för en tavla. Lennart tog ett snabbt ombyte när han kom hem och så tog vi 15-tåget till Linköping.
Vi promenerade hem till Per, där han bjöd på kaffe. Efter en stunds prat gick vi till Konsert& Kongresshallen för att digga blues.

En stor mängd artister i 7 olika spelsalar. Det är kul att kunna gå mellan de olika uppträdandena och lyssna till olika stilar. Jag fotade, men en en del kort är tagna på långt håll i svag belysning.
Vi började med att lyssna på Linköpingsbandet Blues Companiet, där även Per Hammar deltog med munspel.


Start, men ändå ett bra tryck. Vi fortsatte med Wentus Blues band från Finland.


Härlig blues med influenser från boogie, rock´n roll.


Sen bytte vi till Jojje Wadenius, som spelade med Östgötabandet. Han kan verkligen lira gitarr!! Koncentrationen och inlevelsen syns i hela ansiktet. För mig har han funnits med sen han spelade i Blood, Sweat & Tears. Jojje har ju också gjort musik till många barnvisor.

Så bytte vi lokal och lyssnade en stund på Erik Söderlind Band med Kjell Öhman på hammondorgel. Erik Söderlind fick 2010 års Alice Babs jazzstipendium.


Kjell Öhman är en veteran med över 3000 skivinspelningar. Han har spelat med en mängd olika artister.


Så var det dags för lite blues igen,  nu med Howlin Bill, som kommer från Belgien. Sångaren och munspelaren Wim kan verkligen få fart på publiken.


Vi lyssnade också en liten stund på Mike Samchez & Trickbag XL. Mike är en brittisk sångare och pianist, som spelar klassisk Rhythm n´Blues&Rock. Här spelade han med ett mycket bra svenskt band.Nu hade hungern börjat göra sig påmind, kanske också för att vi var hembjudna till Per och Ann-Sofie på mat. Det blev en riktig gourmémiddag. Doften som slog emot oss när vi kom öppnade dörren, gjorde att snålvattnet slog till. Vi fick en vitlöksspäckad stek med pressad potatis, vinsås och stekta rotsaker. Till det ett gott Sydafrikanskt vin. Bara såsen med charlottenlök och morötter som bas, var ljuvlig. Efter te och kaka med avec i form av likör/mörk gin gick vi mätta och belåtna tillbaka till musiken. Vi kände oss väldigt lyxiga, men jag var också väldigt stolt över sonen, som kunde åstadkomma något sådant!

Åter på Konsert&Kongress lyssnade vi till Jimmy Z & the ZTribe.


Jimmy är fantastisk på saxofon, munspel och sång. Han har åratals erfarenhet av att ha spelat med värdsartister som Eric Burdon , Rod Stewert m.fl. Kompbandet var svenska elitmusiker.

Sen var det dags för Interstate 40 med Rhytm Kings.


Ett band från Borås, som spelar Swing och R&B, men också med dragning åt soul. Publiken blir ett gungande massa!

Så gick vi till stora salen och lyssnade en stund på den amerikanska sångerskan Stacey Kent.


Hon lär vara en av världens främsta jazzsångerskor. Hon sjöng även på franska. En härlig mjuk röst, kontrast till de andra vi hört under kvällen.

Så avslutade vi kvällen med Jam session med Wentus och Honey B & the T-Bones också från Finland.En kanonkväll!! Vi som har varit med på många sådana här kvällar upplevde att det var lite folk, mot vad det brukade vara. Hoppas innerligt att de kan fortsätta nästa år också.

Om en stund ska vi åka till Finspång.

3 kommentarer:

 1. Ni verkade ha en supertrevlig kväll.
  God mat och Musik kan man inte vara utan:-)
  Jag gillar mest dansbandsmusik, o har själv
  varit sångerska i ett band. Blåsinstrument är det mäktigaste.
  Härlig kväll för er.
  Kram D

  SvaraRadera
 2. Vilken superkväll!!! Den lever ni länge på...........

  SvaraRadera
 3. oj, vilken eftermidag och kväll ni har haft! Musik och god mat i en bra blandning.

  SvaraRadera