Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 25 april 2012

Social och asocial

Under gångna helgen var vi riktigt sociala. Vi besökte Asta i Skärblacka på lördagen. Hade med ett kilo strömming, som jag stekte och gjorde riktigt god potatismos till. Det krönte vid med lingonsylt.Vi betade av punkterna på Astas göralista, innan vi for vidare till Per och Ann-Sofi i Linköping.
Där blev det en pratstund över en mugg kaffe med dopp. Tanken var att Asta skulle ha blivit med dit, men det orkade hon inte. Per och Ann-Sofi har fått i ordning efter flytten. Ljus och fin lägenhet, som de börjar finna sig till rätta i.
På söndagen var det dags för en tur till Anna i Finspång. Noelle gör förstås stora framsteg mellan varje gång jag ser henne. Nu släpper hon och går några steg. Bäst går det när hon håller något i händerna.


Jag var en stolt mormor och drog barnvagnen för att få fröken att sova en stund. Det lyckades inte - det är en nyfiken tjej. Jag fick ändå chans att fota några fina vattendroppar.

Måndag var mer asocial - dagen efter en trevlig helg. Då var det dags med ett besök hos sjukgymnasten. Sen blev det bokläsning och tycka synd om mig själv, när kroppen värker.
Lennart var med husbilen till besiktningen och den gick igenom utan anmärkning! Skönt för då kan vi lugnt planera för nästa utflykt. Jag behöver något att skingra tankarna med.

Igår var jag bjuden till Barbro, men jag tog mig inte upp till henne på tredje våningen, så vi tog en tur med bilen istället. Det blev ett besök på Dalaborgs Handelsträdgård, där vi köpte vackra blommor. Sen fortsatte vi till Lindahls konditori i Hageby, där vi kunde sitta och prata.

Idag har det bara blivit en kort promenad. Jag var till Erikshjälpen och lämnade en del grejor och sent tog jag kort på de vackra japanska körsbärsträden i Vasaparken.


Strax efter jag tog det här kortet började det falla stora regndroppar. Visst är det april!! Nu är det böcker som gäller igen.

6 kommentarer:

 1. Visst är de vackra, Japanska Körsbärsträden!
  Jag har ett men det dröjer ett tag till innan det blommar.
  Tråkigt är at de blommar över så fort.

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Mmmm... stekt strömming med potatismos och lingonsylt, det är riktigt gott det!
  Aklejans blad samlar så fina vattendroppar och det är så roligt att fota dem - fin bild :) och körsbärsträden är så vackra!
  Tråkigt med din värk - hoppas det blir bättre när värmen kommer...
  Lasse kom hem i tisdags, men jag måste skjutsa honom varje dag för såromläggning hos distriktssköterskan... så än dröjer det ett tag innan vi kan ge oss ut med husbilen.
  Ha det så bra du kan!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men så fina bilder. Det blommade vackert:)Kram

  SvaraRadera
 4. Åh så vackra de japanska körsbärsträden är!

  Hoppas att sjukgymnastiken hjälper, det är inte roligt att ha värk, men det kanske blir bättre när det blir lite stabilare och varmare väder.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Mest social säger jag :-)
  Här i Kalmar har vi haft lite sol, med betoning på lite. Mest har det varit "hög luftfuktighet". Dock inget spöregn.
  Fina bilder!

  SvaraRadera
 6. Väldigt ina bilder! Det är ju tråkigt att ha värk, jag har ju ledgångsreumatism själv, så jag förstår helt. Men ibland måste man få ta det lugnt och vila. Hoppas värmen kommer till dig snart, så kanske du mår bättre. Vi håller tummarna för det. 3 M

  SvaraRadera