Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 28 juli 2010

Linbana till toppen av WankVi var på väg till bussen för en tur ner till Garmisch-Partenkirchen, när vi tittade upp mot Wank och såg att toppen var fri från moln. Vi ändrade snabbt våra planer. Lennart tog fram plånboken och löste två biljetter med linbanan, 36 €, men då fick vi åka ner också.Vyerna uppför med linbanan var hissnande. Garmisch-Partenkirchen låg långt där nere och vi kunde titta mot ett molnklätt Zugspitz.

Två linbanesträckningar tog oss nästan till toppen. Då var vi 1780 m.ö.h. Temperaturen sjönk till 11 grader, men solen värmde oss. Många vandringsstigar utefter hela berget. Tyskarna är ett vandrande folk, så merparten har Nordic Walk och segar sig uppför.

Väl här uppe kan man bli utfordrad med det mesta, då det finns två restauranger.
Vi njöt av utsikten.Här finns också många fina blommor. De flesta av våra midsommarblommor blommar nu, men även orkidéer och några blommor vi inte känner igen.
Vi gick runt och satt också och vilade på några olika ställen.
Strax efter kl 12 började det mulna på och vi drog oss sakta ner mot linbanestationen för återförd ner till Stellplatzen.
Åter vid husbilen var det dags för lunch. Idag blev det lammfärsbiffar. Smakade inte dumt efter all frisk och hög luft.

Nu blir det det lite vila innan vi tar bussen ner till stan, för att se vad som finns där. Vi kommer bli kvar här ännu en natt.

1 kommentar:

  1. Ja det låter härligt och vilka fina bilder både de där uppe i det blå och blommor mm. Här hemma har vi återgott till normal svensk sommar - nu på morrgonen så är det 13 gr och regn till och från, men det är ju bra för då får vi svamp att plocka och äta, gott gott!!
    Lycka till på Er fortsatta resa.
    Kram från Anita

    SvaraRadera