Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 31 oktober 2010

Jazz- och bluesfestival

Vi tog em-tåget till Linköping. Vid centralen kunde vi se att Linköping är en studentort, med många cyklar.


Vi promenerade i sakta mak upp till Konsert & Kongress, där festivalen hölls.


När vi kom in hade Svante Turesson börjat sjunga med Östgötabandet. Vi satte oss att lyssna, men det var först vid Svantes avslutande låt som jag tände till. Han sjöng nämligen en av mina favoritbitar "Lucretia Mac Evil" dessutom med Blood, Sweat & Tears arrangemang. Wow vad det gungade!!


Därefter lyssnade vi på Jump4Joy, som spelade Tribute till Fats Domino. Ulf Sandström vid keyboard är snabbpratande och har en härlig humor. Dessutom spelade de bra.


Sen gick vi till en mindre scen och lyssnade på The Beat from Palookaville. De spelade SKA. De hade väldig fart och sångaren bjöd mycket på sig själv. Efter dem vände vi oss om mot den mindre scenen i samma lokal och lyssnade på Jimmy Z (USA) & Slidin' Slim (Linköping). Jimmy Z har spelat munspel och saxofon tillsammans med världsstjärnor som Eurythmics, Eric Burton och Rod Stewart. Nu blev det verklig blues!!!


Efter det här uppträdandet var det dags för mat. Men det blev ingen långsittning, för det var mer lyssnande som drog. Men det får det veta mer om i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar