Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 9 oktober 2010

Lilla Karlsö framför oss

Nu har vi stannat för natten på en populär ställplats. Här står ytterligare 7 husbilar. Vi har ätit middag och under tiden dalar solen och vi tittar just på en vacker solnedgång över Karlsöarna.


Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen. Först åkte vi till Ljugarn och såg ett sovande samhälle. Bilen gick vidare på små vägar via När till Ronehamn, där vi fikade. Vi fortsatte till Uggarde rojr.


Det är Gotlands största stenröse, 7 meter högt och 50 meter i diameter. Under äldre bronsåldern (1800-1100 f. Kr.) lät man bygga dessa högar längs dåtidens kuster och farleder. Vi var ensamma besökare här, så vi kunde verkligen känna historiens vingslag. Inte helt ensamma, för det gick kor och betade i hagen.
Vi åkte sakta vidare söderut och kom till Holmhällar - ett naturreservat med raukar. Vi gick runt i solen och njöt, knappast någon vind alls.


Vi åkte ytterligare söderut till Hoburgsgubben. Här var vi ensamma på den stora parkeringen, men senare kom en bil till. Så här års är det ingen trängsel alls!


Någon har målat en gul näsa på gubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar