Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 1 december 2010

Föreställning på Visualiseringscenter

Anita kom hit igår och hade en god nybakad Hermankaka med sig. Vi lät oss väl smaka av den, samt kaffebröd som Asta bakat.När vi fikat färdigt kom Kjell med en burk hjortronsylt  från sommarens skörd, samt torkad renfilé och fryst renkött från Kahlgrens slakteri i Gällivare. Han fick hålla tillgodo med juice och rulltårta tills en annan gång, då Anita och jag strax skulle till Visualiseringscenter.


Kjell var hygglig och skjutsade oss till Kungsgatan. Själv skulle han vidare till Nyköping för att hämta boxningsgrejor till klubben i Finspång.

Visualiseringscenter i Norrköping var en jättehäftig upplevelse. Vi såg såg en 3D-visning av miljö- och klimatvisualisering i domen. Har tidigare besökt Cosmonova i Stockholm, som har fina filmer att visa. Den här lokalen är något mindre, men teknikmässigt ska det vara ett strå värre. Forskare är knutna till anläggningen i Norrköping.
Vi tittade också på två olika utställningar. Dels "Livet" med fotografier av Lennart Nilsson och dels "Visa det man inte kan se". Bägge mycket intressanta och lärorika. I det senare utställningen får man inte bara titta utan prova. Är toppen för alla nyfikna barn/ungdomar, men även för äldre tjejer, som vi.

2 kommentarer:

 1. Ja Elisabeth, Visualiseringscenter är verkligen en häftig upplevelse, även för äldre tjejer! Tänk vad vi får uppleva med den nya tekniken helt otroligt!
  Tack för en mycket trevlig em o kväll och tack till Kjell som skjutsade oss! Bilderna blev ju bra men det beror nog på fotografen!
  Ha de bra tills vi hörs och ses igen!

  SvaraRadera
 2. Härligt med ett visualseringscenter i Norrköping! Lite av Cosmonova, men mer nära till på landsorten.
  Lennart Nilssons utställningar är alltid sevärda och de kan man se många gånger - en otroligt skicklig fotograf, som själv har utvecklat sina finkänsliga instrument och har ett intimt samarbete med vetenskapsmän.

  SvaraRadera