Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 25 december 2010

Julafton

Vid 14-tiden kom Anna, Patrik och Kjell hit. Per åkte vägen förbi Skärblacka och hälsade på Asta innan han kom hit. Asta hade sådan värk att hon inte orkar komma med hit. Vi började med årets saffransglögg och pepparkaka innan det blev kaffe, kakor och tårta. Sen blev det Kalle Anka innan det var dags för julbordet.


Fläskkorv och doppegrytan fanns på spiseln för att hålla värmen. Till det här blev det öl, svagdricka, cider och så prövade vi slånbärssnapsen. Vi åt med god aptit och sen slog "paltkoman" till, så det gällde att röra på sig. Lennart tog hand om disken och jag plockade undan.

Lite senare hade vi paketbyte. Vi hade köpt en julklapp var och bytte sen paket med hjälp av tärning.


Jag fick en oljetavla som Per måla,t "Solstorm". Därtill några lyxiga chokladbitar och en hårmassör.

Per fick ett frågespel "Geni", som vi prövade. Tro det eller ej - jag vann! Det brukar ju annars vara Lennart som tar hem segern i kunskapsspel. Vi spelade också Retro och då var det Patrik som segrade. Ihop med spelet kom det fram knäck, kola och annat godis tillsammans med dryck.


Det var en trevlig kväll, som gick väldigt fort. Kjell åkte med Anna och Patrik till Finspång och Per blev kvar över natten.

3 kommentarer:

 1. God fortsättning på helgen! Vilken fiffig idé med paketbytena.

  SvaraRadera
 2. Så trevligt!
  Det är kul med sällskapsspel - så länge man får vinna ;-)
  Ha en fin fortsättning på julen!

  SvaraRadera
 3. ser ut som ni hade en alldeles utmärkt julafton med massor med god mat och trevligt sällskap!
  Nnu ösnkar jag er en god fortsättning på dessa juledagar samt om jga nu inte kommer åt en dator innan nyår, även ett gott nytt år!

  SvaraRadera