Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 14 december 2010

Julbord

Jag började dagen med att besöka min sjukgymnast. Efter det kände jag mig lite mjukare.

Till lunch gick jag och nio kollegor till restaurang Garvaren, en restaurangskola, i Norrköping. Vi har inte träffats på en tid, så det var verkligen roligt att se alla.
Här serverades ett stort julbord. Vi smakade av det mesta. Allt var mycket vällagat. Här serverades många sill- och strömmingsrätter samt lax, paté, skinka, sylta, pastejer, rostbiff och mycket mer kallskuret. Sen var det många varma rätter som lutfisk, Jansons frestelse, morotslådor, köttbullar, revbensspjäll etc. Därtill ett stort dessertbord med ostar, saffranspannkaka, ris a la Malta, ostkaka, saffranspäron och massor av knäck, marsipan och skumgodis. Dessutom kaffe med struvor och andra traditionella kakor.  
Ett ställe som vi kan rekommendera, om man vill ha mat som är alltigenom lagat på plats. Dessutom mycket prisvärt.

Den här lunchen tog oss dryga en och en halv timma att äta. Efter det här behövs en promenad eller att sova på maten. Vi valde det första. på vägen ut från restaurangen såg vi den här pampiga is-skulpturen, gjord av en översvämmad stupränna.


Ytterligare istappar finns på Galleri Elisabeth

2 kommentarer:

  1. Oh!!!! Vad sugen jag blev på att äta julbord! Det låter bara så gott! Mums! Ha en fortsatt fin tid med alla förberedelser!

    SvaraRadera
  2. Tur att vi redan ätit en massa julmat. Annars hade jag blivit superhungrig efter att ha läst det där... ;)

    SvaraRadera