Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

torsdag 2 december 2010

Kamera Nikon D3100

Vi fotograferar mycket. Har redan passerat 7000 foton, som vi har på hårddisk. Långt tillbaka hade jag en systemkamera, men så kom digitalkameran och då blev det mycket smidigare med den. Vi har haft ett par olika typer av digitalkameror, nu med 12 megapixlar.

Sen jag startade bloggen, Galleri Elisabeth, har jag tittat in på olika fotosidor och imponerats av dem, liksom jag blivit sugen att lära mig mer. Vi har läst olika bedömningar och tester av kameror. Olika personer vi pratat med, framhåller olika kameror. I dag har vi varit ute och provhållit dem, som vi hade som alternativ. Sen vi kom hem har vi diskuterat för- och nackdelar, samt också tänkt på hur vi fotografera nu och vad vi tror om framtiden. Det mynnade ut i att vi beställt en Nikon D3100/18-55VR DX.Det ska vara en bra systemkamera för nybörjare. Den har för oss, många nyheter:
  • CMOS-bildsensor i DX-format, 14,2 MP (megapixel), 
  • hög ljuskänslighet ISO 100 - 3200,
  • full HD-videoinspelning i 1920x1080p,
  • 3" LCD med LiveView
  • 11-punkters autofokussystem
  • inbyggd guide och redigeringsfunktion.
Jag vill tro att det här blir ett bra köp. Jag är väldigt förväntansfull och vill att den ska komma redan i morgon.  Känner mig som ett barn på julafton. Sen ska jag läsa instruktionsbok !!! Nej, förmodligen blir det Lennart som gör det och jag som blir instruerad. Jag kommer i alla fall att träna och träna och bli bättre och bättre! Det är väl en bra målbild!

1 kommentar:

  1. Lycka till med nya kameran, nu kommer Du att vara ute fotta mest hela tiden !

    SvaraRadera