Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 21 december 2010

Strömming

När vi var ute och handlade på förmiddagen, kunde jag inte motstå färsk strömming. Helst vill jag ha orensad strömming, för den ger mer smak, men det hade de inte. Och det var Lennart glad för - han är smått allergisk mot fiskben. Vi köpte ett drygt kilo fisk. Det var lagom börja med middagen när vi kom hem.


Till strömmingen kokade vi potatis och Lennart stötte till ett gott mos.



Så var det bara att äta. Ja, lingon vill vi förstås ha till, sen smakar det superbt.


Av det som blev kvar av strömmingen, ska jag lägga in i ättikslag och ha på julbordet.

Galleri Elisabeth kan du se det inlagda resultatet.

4 kommentarer:

  1. Inlagd strömming är kanon. I vintras fick vi ett riktigt lass strömming av en kompis till vår son, då var det bara att rensa utav sjutton, men gott blev det. På den här länken kan ni se godbitarna. http://husbilsliv.blogspot.com/2010/02/stromming-i-stora-lass.html

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen smaken, men benen killar i halsen... Potmos är en favorit!

    SvaraRadera
  3. Åhhhhh, så gott det ser ut! Strömming har vi med, men lingonen är slut. Saknar även ingredienser för att lägga in strömmingen, men valig stekt strömming är inte så illa det heller!
    Ha en riktigt GOD JUL!

    SvaraRadera
  4. åh, detta är så gott!!! det var längesedan vi hade strömming hemma, men det lär nu inte dröja länge till!

    SvaraRadera