Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 30 januari 2011

Kaotisk eftermiddag

Dagen idag har först varit lite i väntan. Varför då? Jo, vi har planerat en resa till Egypten tillsammans med Anna, Patrik, Per och Josefine nu på tisdag morgon. Den resan bokade vi in redan i somras.

Så kom upproret i Tunisien. Tankar och funderingar om spridning dök i våra huvuden. Så började oroligheterna i Kairo, Alexandria och Suez, där UD avrådde för resa, men inte till semesterorterna. I natt var det oroligheter i Hurghada.
Kl 14.30 gick Fritidsresor ut med att man ställde in resan och att vi som resenärer skulle konatkta dem. Det blev en lång telefonväntan, innan vi tyvärr var tvungna inse, att de inte hade någon alternativresa att erbjuda oss.

Telefonkonferens med barnen och så sökte vi alternativ på internet. De stora resebolagen hade inte 6 platser att erbjuda. Lennart jobbade med flygbolag på ena datorn och jag med hotellsaiter på den andra. Så småningom fick vi fram en resa till Teneriffa. Glädjen är stor! Vi reser iväg på tisdag.

Bild av Teide. Hämtat från nätet.

4 kommentarer:

 1. Åh vad härligt att ni kom iväg, när ni hade sett fram emot er resa.
  Ha det bäst och mys i sol och värme!

  //Lissen

  SvaraRadera
 2. Härligt att läsa att Ni hittat en annan resa! Tänkte mycke på Er igår när jag hörde att Er resa inte blev av. Stort Lycka till med den nya resan!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 3. förstår att glädjen blev stor att kunna få tag på en alternativ resa. Teneriffa är fin, var där för ca 8 år sedan. Mina föräldrar blev överförjusta i ön!
  Hoppas attt ni får en solig vecka!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur det löste sig. Efter denna svenska vinter behöver ni verkligen få komma iväg till lite sol. Såg på löpsedlarna innan vi lämnade Sverige, att meteorlogerna sagt att det blir inte någon rolig vår.

  Men mest tur att ni INTE kom iväg till Egypten.
  Anna

  SvaraRadera