Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 24 augusti 2011

Dubrovnik - vårt hotell

Som ni märkt blev det inget bloggande från Dubrovnik. Jag tog semester, även från det. Men nu tänker jag dela med mig av några bilder, så här i efterhand i stället. Jag börjar med vårt hotell. Gudrun och jag bodde på hotell Valamar Club ca 4 km från gamla stan på halvön Babin Kuk. Hotellet var trevligt, bra mat, ett bra poolområde och nära till stranden.


Här är ett kort taget från poolen mot vår hotellbyggnad. Vi bodde på bottenvåningen och hade en liten altan. Den var skuggig och skön att ha i värmen.


Poolen tagen mot serveringen. På kvällarna var det musik och annan underhållning här nere. På dagarna fanns det mycket aktiviteter att ägna sig åt för den som var sugen. Jag blev trött bara av att titta på alla som spelade volley-boll, work-out och annat i värmen. Gudrun uppskattade vattengympan och för mig räckte det att flyta i vattenytan.


Här är vår närmaste badvik. Från piren går en stege ner till vattnet. Den använde vi. Efter badet här, var vi rejält salta bönor.


Maten var jättebra. Vid både lunch och middag fanns det alltid färskgrillad fisk och nybakad tunn krispig pizza, liksom något kött. På kvällarna var det också olika teman som musslor - jätteläckra och inte heller får vi förglömma de nygrillade jätteräkorna.


Vid varje måltid fanns det också massor av färsk solmogen frukt och grönsaker.


Jag njöt och försåg mig av den goda maten och får nu gå några extra steg, när jag kommit hem.

3 kommentarer:

 1. välkomna hem igen efter era dagar i värmen! Ser ut att ha haft strålande sol under veckan, vilket ju vi inte har haft härhemma precis.
  Maten ser läcker ut, själv är jag väldigt glad för grillad bläckfisk. Det kan jag äta ofta och mycket av.

  SvaraRadera
 2. Ser otroligt härligt ut. Det är sådana platser som vi gärna skulle vilja besöka - men då helst med husbil.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det ser ut! Fantastisk utsikt! Nu blir det ju att man längtar tillbaka till Kroatien... ;)

  SvaraRadera