Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 8 augusti 2011

En del av Lennarts vardag

En del av Lennarts vardag är att vänta  för att få lossa eller lasta varor. Under den väntan får han roa sig bäst han kan. Lyssna på musik och böcker eller titta på omgivningen.
Här är en tankbil utanför en charkindustri i Västerås. Den kom med koldioxid i flytande form. Av ångan kan man se att det är riktigt kallt.


Här hemma har jag börjat rensa bland böcker i arbetsbokhyllan. Jag har vansinnigt svårt att slänga böcker, även om jag vet att jag inte kommer att läsa i dem fler gånger. Jag har lagt en hög till en väninna, som jobbar inom skolan och en hög till min dotter, som jobbar som ledare. De ska i alla fall få titta om det kan vara något för dem, innan jag slänger böckerna. Vi for iväg med ett gäng kassar till Returpunkten i kväll.Det känns skönt, när det väl är gjort.

2 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att få röja undan. Har du ingen loppis, som du kan skänka böcker till, eller RK Kupa. Jag tycker inte heller om att slänga böcker. Sedan barndomen har man fått sig inpräntat att böcker är värdefulla och något man ska ta vara på och vara rädd om.

    Ha en fin dag!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  2. jag är likadan ang böcker, Per är heltokig på mig och anser att alla de kartonger med böcker i garderoben borde försvinna. Det är ju bara de böcker jag inte får plats med i hyllorna...inte slänga, nej nej nej. Sista året har jag dock nästan bara köpt en massa pocket på Activa för 1 kr styck, de lägger jag i snygga högar ute i det gemensamma sophuset och det är alltid någon som tar dem. Ibland lägger jag böcker på rastställen mm som en "skicka-vidare-bok" kul om fler får läsa

    SvaraRadera