Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 15 augusti 2011

Jätteskön helg!


Ungdjur betade i vår närhet. Det är härligt med det öppna, levande landskapet. Redan när vi kom på lördagsförmiddagen såg vi en stor flock med 16 hjortar. Senare på eftermiddagen och kvällen stötte  vi på olika konstellationer av dem eller några andra flockar. Vi strövade rund på stigarna och njöt i värmen.

Jag hade minne på en plats, där vi lekte med barnen när de var små, ca 30 år sen. Det som då var öppen yta, var nu bevuxet med skog och dåtidens kantarellskog var nu ett kalhygge. Vi hittade också en ovanligare uppställningsplats med gamla förbrukade jordbruksateraljer.


Rostiga grejer kan ju ha sin skönhet också, men .....


En skönhet som består, är i alla fall en gammal timrad stuga, som täcks av vita clematis.

På söndagen gick vi ett varv på stigarna i närheten och fann både kantareller och taggsvamp. En del svampar hade önskat mer regn, för de var väldigt torra.

Vi for till Skärblacka och åt lunch tillsammans med Asta. Vi bjöd ut henne till husbilen, så fick hon lite omväxling. Efter maten rensade Lennart och jag svampen medan vi pratade med Asta. Sen for vi hemåt och tog hand om den. Det blev en rågad 4-liters gryta, sen svampen blivit tvättad och  delad.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med svamp! Törs nästan inte säga det högt... men det behövs regn, för det är faktiskt torrt här i Vångatrakten.
    Trevlig resa!

    SvaraRadera