Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 27 november 2010

Show med Björn Skifs


Vid 14-tiden tog vi bilen till Linköping och Cloetta Center. När vi närmade oss Linköping började det snöa stora flingor.Vi bänkade oss på parkett och var laddade för att lyssna på Björn Skifs. Lennart konstaterade att det var 43 år sen han lyssnade på Björn life i Bergforsens Folketspark.
Det var mycket folk här och många var i vår ålder. Inget fotande under föreställningen, så det blev en bild på ridån och publiken innan.Kl. 15.00 drog han igång den 100:e föreställningen av den här showen och ca 17.15 gick ridån ner. Det var inte många minuter, som han var borta från scenen.

Vi tyckte det var en härlig show med mycket blandat av allt vad Björn gjort. Bäst tyckte vi förstås om soulavsnittet. Det håller genom alla tider. Även orkester och dansare var bra, men kanske speciellt trapetskonstnärerna, som förstärkte en del låtar.


Vill du se bilder från showen 2010, så kan du hitta dem på Björn Skifs hemsida.

Efter förställningen åkte vi hem och parkerade bilen och så gick vi till restaurang Sing Thai på Trädgårdsgatan.


Vi var rejält hungriga, så vi beställde in en varsin trerätters middag.
Ni som känner oss, vet att vi inte gärna lämnar något kvar på tallriken. Vi åt med välbehag kyckling i curry, fläskfiléspätt med jordnötssås och biff med lök och paprika. Till det ett glas öl. Så avslutade vi med glass och friterad banan, som dessert. Det var tur att vi hade en liten bit att gå hem.Vid Nya torget hade småträden fått ljusslingor. En gran hade rests, men den var så sned och ful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar