Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 28 november 2010

Snöig första advent

Idag har det varit grått och snöat från sidan. Har inte blivit riktigt ljust på hela dagen. Efter en sen frukost gjorde jag i ordning en ljusstjärna med mossa. Ljusstaken gjorde pappa i början av 50-talet av rostfritt stål. Den har alltid funnits på köksbordet i mitt föräldrahem. Förra året fick jag den av mamma. Jag hade glömt bort den, men blev påmind.Hade kvar lite  mossa i en annan ljusstake sen förra året. Fräschade upp mossan i lite vatten. Det är inte bara mossan som hör till, utan även två små får och rödvita flugsvampar, liksom lingonris. I år får det bli konstgjort lingonris.


När ljusstaken blev klar, bryggde vi en termos kaffe och tog fram bröd och så åkte vi till Anna och Patrik. De håller på och gör i ordning hallen. Det snöar rejält och vägen mot Finspång är dåligt plogad.Här parkerar vi utanför Anna och Patriks hus och här har det definitivt inte varit någon plogbil.Bordet på altanen har fått en mössa av snö. Det är vacker med allt det vita. Eller rättare sagt att det är en blåton i det vita.Äpplena i toppen av trädet orkade vi inte plocka ner. Nu är de snöklädda, men dekorativa. Vi får hoppas att några fåglar får nytta av dem. Patrik slipar spackel på väggarna och vi är inte hjälpsamma, så efter att ha fikat tillsammans åker vi hem igen.


Vägen påminner om de i Norrland.

Efter maten testade vi årets glögg - saffran tillsammans med pepparkakor. Det smakade bra, men jag tror nästan den vanliga glöggen är godare.


1 kommentar:

  1. det är lite speciellt med vissa saker som man har kvar som minnen efter ens egna barndomsjular, det är vissa saker som bara ska vara med även nu. Som i ditt fall med stjärnljusstaken, att få ha kvar dem som minnen! Vi har en del saker vi med här som är "gamla" men som bara måste finnas framme vid jul.
    Och oj, vad mkt snö ni med har. I jämförelse så har vi ingenting knappt

    SvaraRadera