Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

torsdag 24 februari 2011

Farsta

I morse tog jag 7-tåget till Stockholm och Farsta. Kollegorna och jag samlades i våra lokaler i Farsta, hus K på Mårbackagatan 11, där vi hade genomgång och avslut av verksamheten TeliaSonera Omställning.


Vi har haft ett omställningsavtal, som nu har upphört och då läggs också den här verksamheten ner. Det kommer att bli ny övertalighet under våren. Ett varsel är lagt för 800 personer i Sverige och Finland. Den övertaligheten kommer att hanteras på annat sätt.

Vi summerade våra erfarenheter och vad vi bär med oss in i framtiden. Som omställningsledare har vi haft en lärorik och utvecklande tid, där vi mött många olika personligheter och yrkesroller. Merparten av de övertaliga har hittat nya roller utanför företaget, trots en tuff arbetsmarknad.

2 kommentarer:

  1. Är det inga som får gå i pension i förtid? Det fick jag när dom ville göra sig av med personal på mitt jobb. Alla som fyllde 60 år eller var äldre fick erbjudande om att gå i förtid med ett bra avtal. Jag nappade direkt och det har jag inte ångrat.

    SvaraRadera