Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 18 februari 2011

Svinalängorna

Bilden hämtad från internet
I går kväll var Anita och jag till bion och såg Svinalängorna. Det var en bra, men sorglig film. Det var många tankar som väcktes hos oss. Många barn runt om i Sverige, lever i misär på grund av alkohol och andra droger. Det här är inget problem som var, utan som är högaktuellt idag. Många problem finns bakom välordnade fasader.

Idag har vi städat och plockat undan lite. Förberett lite inför morgondagens fest.  Nu är Lennart på jobb till Stockholm och senare kanske en runda till Linköping.

3 kommentarer:

 1. ja usch ja, tyvärr finns det allt för många barn som mår dåligt pga sprit i familjen.
  Ska nog försöka se den där filmen.
  Har du läste boken Makt, mod och motstånd av Benny Haag. Handlar om hans uppväxt med en alkoholiserad far och hur han mot sin vilja sen blev likadan... Jättebra!

  SvaraRadera
 2. ja, det är många som lever under miserabla omständigheter än idag. Och barn med missbrukande föräldrar säger man att det finns 3 i varje klass. Skrämmande när man tänker på hur många man missar, jag försöker verkligen få alla barn att få tillit men ibland är det svårt när de verkligen döljer allt, men bara genom att finnas...alltid och hur svårt det än är som berättas..så är man en stabil vuxen

  SvaraRadera
 3. Javisst är det problemet högaktuellt även idag. Tyvärr...

  SvaraRadera