Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

torsdag 10 februari 2011

Semesterreflektioner

Snön faller tätt utanför fönstret. Det är inte svårt att drömma sig tillbaka till Teneriffa.
Planeringen var att vi skulle till Egypten, men som tur var avrådde UD på söndagen, att resa till Egypten. Det gjorde att vi snabbt försökte få tag i en alternativ resa och det blev till Teneriffa med Norwegian. Via www.booking.com hittade vi också ett bra hotell, Iberostar Torviscas Playa, med hiss och varmvattenpool. Vi bodde på Iberostar när vi var i Marocko, så vi vet att det är en bra hotellkedja. Vi bokade halvpension och det visade sig vara väldigt lyckosamt, för maten var helt otroligt bra.


Väderprognosen här hemifrån visade på 18 - 19 grader och en del moln. Temperaturen stämde säkert i skuggan men i solen var det dryga 25 grader och flera kvällar var det mot 20 grader, så vi kunde sitta ute till sent även om tröjor och strumpor kom på.


Poolområdet var fint och där var vi några timmar på fm. De yngre i ressällskapet var där under längre tid. Vi gick runt i området och tittade på alla hotell och vackra blommor.


 Njöt av vattnets kluckande och kände den sköna värmen mot vår hud.


Vi gjorde en bussrundtur på ön. Till min glädje blommade mandelträden. Fotot är taget genom bussfönstret, men ändå ...


Ett annat vackert träd och en speciell bil, som jag fick med utan att vara medveten om den.


Ibland när vi satt i skuggan på balkongen kom en duva och hälsade på. Hon kurrade sällskaplig, men kom inte tillbaka och störde nattsömnen på något sätt.


Till Teneriffa kan vi definitivt återkomma. Jag kan tänka mig vara här över de kallaste vintermånaderna i framtiden. På Iberostar var det många tyskar, engelsmän, fransmän och italienare, som var "långliggare". Kan kännas helt ok, även om jag hellre skulle tänka mig en liten lägenhet.

4 kommentarer:

 1. Teneriffa är en fin ö! Första gången jag var där var jag fem år gammal, och vi stannade i tre månader. 1965. Då var det inte så explaterat som nu, men det är en fantastisk ö!
  :-)

  SvaraRadera
 2. välkomna hem igen, ser att ni haft en fantastisk vecka! Bara att drömma sig tillbaka nu när snön är på återgång.
  MEn trots allt så är det ju iallafall på väg åt rätt håll även i detta land :-)

  SvaraRadera
 3. Förstår att Ni längtar tillbaka till sol o värme,men det kommer säkert bättre tider även här i "snölandet"
  Fina bilder på blommor mm en fin kontrast till det som finns utanför fönstret här!!
  Kram från mig till Er

  SvaraRadera
 4. Skönt att komma iväg, för ett avbrott i den här långa kalla vintern. Teneriffa är fint, trevligare än Gran Canaria tycker jag.

  SvaraRadera