Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 15 juli 2011

Drawno och Camping nr 22 till Camping nr 25 i Szczecin

När vi kom till campingen i Drawno tyckte vi den var lugn och fin camping. Solen kom fram mer och mer och det blev en härlig kväll. Som mest var det 23 grader. På campingen fanns redan en svensk husbil när vi kom dit. Vi pratade en stund med dem och sen gick vi in till staden/byn Drawno. Vi köpte en del småsaker och så åter till husbilen.


Senare på kvällen kom Christer och Britt-Marie från Karlskoga över. De har varit på många resor till Polen, så vi fick lite tips av dem och vi delade med oss av vår resa. Vi hade en trevlig kväll tillsammans.


Vi hade tänkt stanna en natt till på den här campingen, men ett antal gäster bestämde sig för att fira helg med mycket snapsande, sång och musik. Det blev först lugnt vi 05-tiden i morse. Vi ville inte ha en upprepning i natt, så vi bestämde oss för att åka till Camping Marina i Szczecin. Christer och Britt-Marie for norrut till kuststaden Kolobrzeg.

Vi tog väg 10 vid 12.30, efter att ha suttit en stund i solen. Det var en intensiv trafik, lite krökigt, men den bästa väg vi åkt här i Polen.
Jag gillar verkligen det här landskapet: vacker skog, böljande kullar med stora sädesfält med råg, havre eller vete. Skörden har börjat, så vi hamnade efter några traktorer.På väg in mot staden såg vi också en vindkraftpark. Det är länge sen förra gången.
Vi åkte direkt till campingen och fick en bra plats med el och internet för 63 PLN.

Vi hade fikat på vägen hit men vid 14.30 var det dags för lunch, så vi gick till Marinans restaurang och åt karré med pomme. Smakade riktigt gott tillsammans med en öl.


Sen  tog vi en promenad utefter marinan. Här finns många båtar av olika slag. Många är förstås D-registrerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar