Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 6 juli 2011

Krakow till Zakopane


En bild från Nya kyrkogården i de judiska kvarteren. På väg därifrån mot gamla staden hittade Lennart en härlig gammal bryggarbil.


Här nedan lyssnar vi åter en gång på trumpetspelaren, som avslutar sitt spel mitt i en takt. Det påminner hur dåtidens trumpetspelar, som varnade staden för fiender, blev skjuten i hjärtat mitt i en takt.


Idag åkte vi söderöver på mindre vägar. På det sättet går resan inte så fort eftersom byarna avlöser varandra, men å andra sidan hinner vi se massor. Tyvärr har det regnat hela dagen fram till 15.30 och dessutom har det inte varit mer än 15 grader. Det kan ju också bero på att vi har kommit upp i bergen.


Vyerna är fina, men skulle förstås ha varit ännu vackrare om det inte regnat och molnen gått så lågt.

Regnet har fått åar och floder att strömma lite snabbare. Väl i Zakopane trodde vi att det var någon speciell marknadsdag, typ Skänninge marknad hemma. Men det visade sig att det här var en vanlig dag med en mängd turistbussar och skolklasser. Har fanns många turistfällor att fastna i.


Jag fastnade också i några stånd, så nu har jag ytterligare några örhängen i min samling!

Vi åkte så småningom till Camping nr  97, precis i närheten av hoppbackarna. Vi har varit ute och tittat på omgivningarna här. Hoppbackarna är höga, att de bara vågar kasta sig ut från dem!


Tog också kort på en del stora villor här. Taken är brantare här i bergstrakterna. Är väl för att snön ska rutscha av.


Nu ska vi äta några goda korvar, så jag har inte tid skriva mer. Ha dé!

1 kommentar:

  1. Ni har inte tur med vädret! Allt blir ju vackrare när solen skiner, men Ni verkar ha en härlig resa ändå. Vilken lycka Elisabeth att Du hittade ytterligare örhängen och det kan ju bli flera innan resan är slut! Här hemma har vi det varmare, idag ska det bli ca 25 gr och jag ska ta en tur till Eran bostad och kolla läget där.
    Ha en fortsatt trevlig resa med nya upplevelser!
    Kram Anita

    SvaraRadera