Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 26 juli 2011

Intensiv måndag och lite lugnare tisdag

Lennart gick upp i gryningen för att börja jobba kl 5. Jag sov ett par timmar längre, men så var det dags att få igång PC´n igen. Jobbdatorn kom jag inte in i hemifrån, utan jag gick ner till Telia och uppdaterade en hel del. Så kunde jag läsa av det, som kommit in under semestern.

Så hem och få igång ett antal tvättmaskiner i tvättstugan med lakan, handdukar och dukar. Jag hann att hänga en omgång innan Lennart kom hem från sitt jobb. Han skjutsade mig upp till vårdcentralen på G:a lasarettet. Jag har fått öroninfektion och blivit döv på ena örat, samt värk. Fick droppar som ska i örat 3 ggr/dag och på 14 dagar ska det förhoppningsvis släppt.

Lennart hade kört några maskiner till medan jag varit borta. Nu var det dags för lunch/middag. Det blev biff med lök. Smakade bra på balkongen. Kl 18.00 var all tvätt manglad och klar. Puh!

Lennart varvade ner för att lägga sig hyfsat och jag behövde få lite luft. Anita följde med och vi åkte först till Aborreberg, för en kopp kaffe. Blev inget napp där, för de stängde 18.00. Dåligt, när det var så soligt och fint. Vi fortsatte då till Norsholm och Kapten Billes. Här serverades nybakad mjuk kaka till kaffet. Vi satt ute och delgav varandra vad som hänt de senaste 4 veckorna. Vi tittade också på de fina båtarna, innan vi fortsatte till Bråttom - sluss vid Göta kanal.


Här driver några Bed&Breakfast, café och en del andra aktiviteter.


Kvällen avslutade vi med en korv vid Leons kiosk på Butängen, precis som vi gjorde i ungdomen!

Idag gav sig Lennart åter av i ottan. Nu är det Västerås och Eskilstuna, som han kör mat till.

Jag tog det betydligt lugnare, men var även idag nere till Telia för att få iväg en del papper. Så här min sista vecka som anställd är det en del att avsluta.

På lunchen var jag och klippte håret. Det var skönt att få lite kortare igen.


Pelargoniorna har varit på sommarkollo hos Anita. Där har de verkligen trivts. Kaktuspelargonian är häftig!


Det verkar som om gräslöken i bakgrunden behöver få semester hos Anita. Men med tanke på att basilikan och gräslöken har varit med oss i husbilen, så är de bra.


Balkongen är nu röd och fin med stora blommor. Tack Anita!!

2 kommentarer:

  1. De röda pelargoniorna passar ju jättebra tillsammans med Dig på bilden och kul att dom har trivs hos mig!
    Stort tack till Dig Elisabeth för en mycket trevlig måndagkväll och det är intressant att höra om Dina och Lennarts upplevelser i Polen!

    SvaraRadera
  2. Vad snygg du blev i det nyklippta håret!
    :-)

    SvaraRadera