Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 13 juli 2011

Vandring i Poznan

Vid 9.30 hade vi klarat av morgonbestyren och stegade i väg mot en smalspårig järnväg. Vi väntade på tåget i 15 min, men ingen tågvissla hördes och ingen tidtabell var uppsatt, så vi valde att promenera längs Malta-sjön. Efter en kvart mötte vi tåget på väg åt andra hållet, så det var tur att vi inte stod kvar och väntade.


Vi tog paus vid en bänk utefter promenadvägen och passade på att njuta av tjejer som träningspaddlade.


Promenaden fortsatte över några hårt trafikerade gator och så kom vi till ön Ostrów Tumski i floden Warta, med sin domkyrka.


Påven Johannes Paulus II (Jana Pavla II) har varit här. En staty av honom finns utanför kyrkan.


Bilder eller statyer av honom finns i de flesta kyrkor vi varit inne i. Han har nog haft stor betydelse för de troende polackerna.

Härifrån gick vi vidare in till gamla stan i Poznan. Vi började med att fika och äta en god bulle till. Sen tog vi oss till rådhustorget och det vackra rådhuset.


Mycket kommers och vackra hus runt torget.Klockan 12.00 stod vi och trängdes med en massa andra turister för att se två bockar titta ut ur klocktornet och sedan slå samman sina huvuden.


Vi bestämde oss för att gå genom gamla stan och sen tillbaka till tågstationen för smalspåret. Vi kom precis i tid, innan det skulle gå. Vi åkte med de 3,8 km långa spåret till Poznan Zoo. Vi har ju Kolmårdens djurpark hemma, så vi gick inte in. Däremot stärkte vi oss med en Magnumglass var, på återvägen till campingen.

Ja, så var det åter dags att redigera kort och skriva blogg. Eftermiddagen och kvällen tänker vi njuta utomhus i den behagliga sommarvärmen, just nu 24 grader och lite mulet.

Poznans camping Malta, nr 155 kan vi verkligen rekommendera. Här finns mycket att se och göra i omgivningen.

I morgon far vi vidare, förmodligen till Drawno och camping nr 22.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar