Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 29 juli 2011

Sista arbetsdagen på Telia

Idag har jag städat min arbetsdator och skickat ut ett sista mail från den till mina arbetskamrater. Det känns lite knepigt att arbetslivet är slut, men samtidigt väldigt skönt. 
Jag hade tänkt jobba max 5 år på Televerket, när jag började där, men det blev dryga 32 år. Som ni förstår har jag trivts med mina arbetsuppgifter under åren.

Jag började anställningen som personalkonsulent på Rationaliseringssektionen inom Norrköpings teleområde. Första åren handlade mycket om att implementera arbetsmiljölagen och olika förordningar och dessutom stödja individer i deras bekymmer, ofta kopplat till förändringar i verksamheten. Jag deltog också i en hel del centrala projekt och förändringsarbeten. Några år hade jag också samordningsansvar för friskvårdsverksamheten i Norrköping.

1995 upphörde arbetsuppgifterna och jag sökte då till det nystartade Division Personalförsörjning och blev sedan kvar inom Omställning. Omorganisationer i företaget gjorde att många personer behövde hitta nya uppgifter i eller utanför Telia. Där har jag, i olika roller, försökt stödja på olika sätt. Även om arbetet varit tungt många gånger, så har vi haft ett bra kamratskap. Engagemanget hos oss alla gjort att vi lyckats nå våra mål och vi har också haft väldigt trevligt.

Så här vid en återblick på 32 år, kan jag inte annat än tycka att jag haft en mycket bra arbetsgivare, som gett mig chansen att möta så många fantastiska människor. Jag har hela tiden fått utveckling och möjlighet att lära mig nytt, som jag förhoppningsvis kunnat förmedla vidare.

Förändring är en del av livet. Det gäller att se vartåt det blåser och följa vindarna.

Nu startar min stora förändring och jag ska ta vara på den. Det kommer att bli en hel del målande, fotografering, bloggande, resor och rörelser på Rörelsegruppen, allt för att må så bra som möjligt under många år framåt. Jag kommer förstås också att gå in i min relativt nya roll som mormor.
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Jag önskar dig allt gott i ditt nya liv! Världen står öppen!<3

  SvaraRadera
 2. Lycka till med pensionärslivet! Det kommer säkert att gå jättebra med omställningen :-)

  SvaraRadera
 3. Lycka till med din nya tillvaro. Jag lovar dig, du kommer att få fullt upp som pensionär!

  Kram och trevlig fredag!

  SvaraRadera
 4. Åh nu börjar livet! Även om du trivts och haft det bra på jobbet! Nu börjar friheten kanske man ska säga då hihi
  Måste ju vara ljuvligt att få bli mormor också!

  SvaraRadera
 5. Vi önskar också dig lycka till med ditt "nya" liv. Att dessutom kunna njuta helt utav att ha blivit mormor måste ju vara härligt. Själva tycker vi att det är helt underbart att leva livet som pensionär, kan inte förstå hur man orkade med att jobba och pendla cirka 4 - 5 timmer per dag till jobbet.

  SvaraRadera
 6. även jag önskar dig lycka till med det nya livet! ta vara på dagarna och njt av den frihet som du nu får. Och gläds åt de dagar som du arbetat och trivts på jobbet genom åren.
  kram

  SvaraRadera