Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 12 juli 2011

Poznan

Vi har nät i kväll, så jag kan inte låta bli att lägga upp några bilder sen i morse från den fina Folkhallen - Hala Ludow.


och parken med en stor fontän, ett vattenspel.Idag har det varit riktigt varmt, mellan 25 och 30 grader. Som tur är har vi åkt norrut och haft solen i bakänden på bilen, stor del av resan. Det har varit mycket trafik, men ändå gått väldigt bra.Stannade till på ett varuhus Archan och handlade mat. Det blev några nya korvar att prova samt fläsk skuret i tjocka grillskivor. Vi har inte i närheten av så goda korvar hemma, som finns här. Vi köpte också piroger typ dumplings att koka eller steka.

Vi åkte så ut till camping nr 155. Här kostar en natt 80 PLN och då har vi el och internet.


Vi börjar med att fika, när vi kom hit och sen har jag redigerat foton och Lennart fixat en del på datan.


Sen tog vi en promenad ner till den konstgjorda sjö/damm, som campingen ligger vid. Här har man kanotträning nu, men här är ofta tävlingar.


Ifrån det här tornet bedöms placeringarna i loppen. Här är mycket folk i rörelse. Allt från rodd, cykling, rullskridskoåkning och några som har akrobatikträning. Verkar vara ett tillhåll för motionärer av olika slag. Vi motionerade genom att sätta oss och titta på de som kämpade.

Väl åter vid campingen bara njöt vi i värmen. Från 30 grader dalar den nu till mer behagliga 23. Hungern kommer och Lennart är grillmästare för fläskskivor, olika korvar och en kryddad färskost.


Till det äter vi några olika sorters bröd, syrad gurka och sallad. Smaskens! I morgon ska vi titta på stan, så vi blir här en natt till.

1 kommentar:

  1. Ni verkar ha det helmysigt under er resa. Roligt att uppleva ett helt nytt land!Ha en fortsatt trevlig resa!

    SvaraRadera