Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 8 november 2011

En solstråle kom in

På morgonen började jag med en ny tavla.
Lagom till kaffet kom Anna och Noelle. De hade varit till sjukhuset för att kolla Noelles ena öga, som vill dra sig inåt ibland. Som tur var, verkade allt ok, men en ny undersökning ska till om ett halvår.

Vi fick en härlig stund med en liten solstråle. På gott humör fast hon fått otäcka droppar i ögonen. Efter lunch gick vi ut på promenad. En stolt mormor drog vagnen, medan gosan sov en stund. Vi gick bl.a. igenom Vasaparken. Här kan vi leka i framtiden.


Timmarna gick fort och mamma och Noelle fick ge sig hemåt för att träffa en väntande pappa.

Jag tog ett kort på huset vid Hötorget, som man nu börjat riva. Jag har tidigare följt utgrävningarna och ska se vad som händer framöver i kvarteret.


I kväll har jag läst en bra bit av "De målade grottornas land" av Jean M Auel, som jag lånat av Barbro. Jag har tidigare fräschat upp mitt minne och läst de tidigare böckerna: "Grottbjörnens folk", "Hästarnas dal", "Mammutjägarna", Stäppvandringen" och "Nionde grottan". Jag tycker fortfarande böckerna är klart läsvärda, även om det blir en del repetitioner. Mina böcker har jag gett vidare till Anna. Får se om vi får chans att diskutera dem någon gång.

4 kommentarer:

 1. Här står "Grottbjörnens folk", "Hästarnas dal", "Mammutjägarna", och Stäppvandringen" på översta bokhyllan. Jag har länge tänkt att jag skulle läsa om dem, för det är väldigt många år sedan jag läste dem. "Nionde grottan" har jag inte och har inte läst den heller.

  Lycka till med den nya tavlan!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad bra att allt var ok med lillans öga! Hoppas det fortsätter så!
  Ja jag kan mkt väl tro att man njuter av livets efterrätt!!! NJUT ni!

  SvaraRadera
 3. De är inte så gamla hus. Var det inte där som det låg en GULF mack i min ungdom. För det är väll mitt i mot Spiralen parkeringen Mins jag fel?
  Här har vi det behaglit i Peniscola

  SvaraRadera
 4. Du har snygg "vagnföring" :-)

  SvaraRadera