Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

torsdag 3 november 2011

Härlig torsdag trots gråväder

Grått och disigt har det varit hela dagen, men varmt.

Idag har vi ägnat oss åt att städa. Vid 10-tiden fick det bli en paus och jag gick iväg för att möta mina målarkompisar.


En bild i milda  gråbeiga färger över Motala ström mot Saltängsgatan.
Jag styrde stegen dit och till Hemgården. Här var det välkomnande färger och flaggor.


Gruppen som målade för Jaquline träffades här för ett avslut, men också ett nystart.


Fr.o.m. 12 januari 2012 ska vi måla i den här lokalen. Vi tittade runt i huset. Många rum var fint möblerade med gamla skänkta möbler.
Vi fikade med hembakat bröd och hade en stund av fin gemenskap. Med glimten i ögat önskade vi varandra God Jul och så återses vi efter Trettonhelgen! Nu får var och en omsätta det vi lärt oss och sen fortsätter vi med gemensam kreativitet.

Väl hemma hade Lennart avslutat städningen och vi började med lunch. Det blev en god köttfärsröra.

Till kaffedags kom Anita. Hon hade med goda bullar med apelsinsmak. Det blev en hel del prat och skratt. Vi kom in på resor och Indien, men minnet är inte alltid med, så jag var tvungen titta i en resekatalog för att vi skulle komma på 70-talets hippieställe Goa.


Här hade jag lyft fram en mugg med Kopparblad på bordet. Min ampel slokade i höstas och jag plockade av skott, som jag satte i vatten. Både Kopparbladet i ampeln och skotten tog sig bra, så Anita fick med sig skotten hem. Pelargonen tog jag in från balkongen i morse.

3 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som kan måla. Det där med att främmande kommer med goda bullar, det gillade jag:-) förresten har jag länkat dej till min blogg. Hoppas det är ok för dej? Du får länka mej, om du vill:-). // D

  SvaraRadera
 2. det går fort, snart är det ju faktiskt jul även om det bara är november. Rätt som det är så sitter ni där i de nya lokalerna och startar upp en ny kurs.
  Städa ja, det ska jag ta tag i nu...bara jag reser mig upp från datorstolen :-)

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Det blir ofta väldigt vackra foton när det är lite disigt i luften och din första bild är jättefin.

  Och vilken fantastisk pelargon som ännu blommar så fint och en orkidé ser jag att du har i fönstret också.

  Ha en riktig fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera