Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 4 mars 2011

Dagen har jag ägnat åt mor Asta.

Startade med att jag mötte henne vid färdtjänstbussen, när den kom till polisstationen. Sen fick vi vänta en stund innan Asta fick ut sin internationella legitimation. Hon som expedierade tyckte att mamma nått en anseende ålder, och det kan man väl säga när hon passerat 90 år. Vi fick också noga förklarat att den här handlingen bara gällde inom Schengenområdet. Vi tror att det kommer att räcka. Handlingen kommer nog mest att användas vid apotekbesök och bankärenden.

Vi for hem och drack en kopp te tillsammans med Lennart. Sen pratade vi och gick igenom brevskörden som kommit. Till lunch blev det kokt fisk med persiljesås till kokt potatis och rårivna morötter.

Lennart for till sitt jobb och vi tittade på några av gårdagens fynd.Asta provade baskern framför hallspegeln. Det är en svart angorabasker med olikformade nitar. Hon var så tuff och förtjust i den att hon fick den. Även någon jumper, som jag handlat passade till henne.

Så tittade vi på foton och pratade om ditten och datten. Tiden gick fort och så var det dags för en kopp te, innan färdtjänsten åter kom för att hämta henne.

I kväll har jag och senare vi, sett på tv och löst sudoku.

1 kommentar: