Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 27 mars 2011

Våfflor i Skärblacka

Jag vaknade rätt tidigt i morse, så efter morgongympan satte jag mig och målade med akrylfärger. Vid 11.30 packade vi en väska med diverse mat och åkte ut till mamma Asta. På väg hem till henne stannade vi till vid kyrkogården och tog bort ljuslyktan på pappas grav. Vi gjorde ytterligare en sväng till returpunkten och slängde den brända grytan sen igår.

Mamma hade dukat fram kaffe till oss. Det smakade bra, för det var råkallt ute. Mamma hade gjort en lista med grejer som skulle åtgärdas och den betade vi av. Sen var det dags att att steka våfflor. Våffeldagen var ju i fredags, men vi tog med våffeljärnet idag. Jag hade kokat jordgubbssylt på fm och hade dessutom med hjortronsylt och äppelmos. Det tillsammans med vispad grädde gjorde att vi åt mycket och länge och blev rejält mätta. Jag gräddade ett par våfflor, som jag gick in med till mammas grannar. Det blev också uppskattat.

Vid 16.30 for vi hem. Jag vattnade blommorna och upptäckte att jag fått ett par nyutslagna orkidéer. En härligt fin rödlila färg.
En närbild på den dansande bruden kommer här.
I kväll fortsatte vi med ytterligare extra kaloriintag - tårta.
Det smakade bra, men fr.o.m. i morgon måste det till en annan ordning!

Om en stund ska jag sätta mig vid tv och se sista filmen i Stig Larssons trilogi om Lisbeth Salander, "Luftslottet som sprängdes." Jag har sett den på bio tidigare, men den är värd att se i repris.

2 kommentarer:

  1. Du har ett hjärta av guld Elisabeth! Hur hinner du allt?
    PS Vilka vackra orkidéer! DS

    SvaraRadera
  2. Whao!! Låter som en mysig dag!
    Vilka vackra orkideer!

    SvaraRadera