Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 15 mars 2011

Linköping

Efter lunch skjutsade jag ner Lennart till Servera och sen for jag vidare till Linköping. Målet var universitetssjukhuset. Jag kom något tidigt till Linköping, så jag gjorde en paus vid IKEA och köpte orkidékrukor. Jag visste var de var placerade, så den manövern gick fort.

Åkte sen till lasarettet och parkerade bilen. Det var mängder med bilar och svårt hitta en ledig plats, trots den stora parkeringen.


Jag hade en träff med överläkaren på sarcomteamet på ortopeden. Jag fick en remiss till magnetröntgen, för att avgöra tumörens djup och sen en remiss för operation. Det blir nu en ytterligare 2-3 veckors väntan på röntgen och därefter operation. Väntan är jobbig. Tur jag har stödjande väninnor och ledare.

Det här var första gången jag kommit in 40 minuter före utsatt tid på ett läkarbesök. Jag var klar, när jag hade tid för att komma in. Hade tänkt besöka sonen, men han var kvar på sitt jobb, så jag handlade lite och åkte ut till mamma i Skärblacka. Hon blev glad för besöket. Vi drack te och pratade tills det blev dags att åter åka till Servera i Norrköping och hämta Lennart efter hans arbetspass. Så är det, när vi bara har en personbil. Det får bli lite pysslande med hämtning och lämning. Nästan så jag kan känna igen dagistiden för många, många år sen. Fast nu behöver jag ju inte använda bilen varje dag!

Nu på morgonen har jag bytt blomkrukor på orkidéerna och så här fint blev det i köksfönstret. Dessutom så härligt att solen skiner in och förhöjer det hela.

5 kommentarer:

 1. Har tyvärr missat, att du har en tumör, som ska åtgärdas. Hoppas att du inte behöver vänta alltför länge!
  Vilka vackra orkidéer du har i fönstret! Nu kan både du och blommorna glädjas åt den annalkande våren.

  SvaraRadera
 2. Ja väntan är alltid fruktansvärt jobbig. Jag kommer ihåg när jag hade en knöl i bröstet, när barnen var små, och väntade på operation, under väntetiden gick jag hela tiden och befarade det värsta, men som tur var så var knölen godartad.

  SvaraRadera
 3. Vad jobbigt att vänta så länge... Hoppas att du kan få nån återbudstid.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Jobbig att behöva vänta länge på en operation.Hoppas för din skull att det går snabbt.
  Det är så roligt att läsa hos dig om alla dessa välbekannta platser. Ett tag jobbade jag i Skärblacka och bodde då i Kimstad.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Ser att jag missat att du har en tumör, har nu läst ifatt ända bakåt och önskar dig allt gott. Tungt att behöva vänta så länge till innan det blir opererat, för väntan är ibland ett vakum det vet ju jag efter vårt trauma i 1,5 år innan Per fick sin operation.
  sänder en varm kram!

  SvaraRadera