Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 27 mars 2011

Solig lördag med visst inomhus dis

Vi hade en lugn skön morgon med en sol som väckte oss. Efter frukost satte jag på en kastrull med vatten, tillsammans med en frusen köttbit. Jag fortsatte från köket in i arbetsrummet och satte mig vid datorn. Efter en stund kände vi ett konstigt os. Upp med fönster och dörrar. Köttet hade kokat torrt. Vi hade korsdrag och gick ut på promenad i solen under tiden. Vi gick runt Vasaparken och ner vid biblioteket. Tog kort på Eric Grates staty "Nike från Sant Andria".


Väl hemma städade vi av köket. Hade inte tänkt tvätta målning så noga som det blev. Även fläkten fick rengöras ordentligt för att få bort allt os och sen pustade vi ut på balkongen. Solen sken in och vi hade varmt och skönt. Lennart studerade den nya katalogen för Clas Olsson - husorganet.


Vi bestämde oss för att gå ut och äta. Vi orkade inte fixa mer i köket. Lennart bokade bord på Indra, en indisk restaurang. Vid 18.30 var vi där. Vi beställde in Indisk dukning. Det innebar att vi fick smaka på olika kött och såser till förrätt, samt naanbröd.


När förrätten kom in kändes det som om det var en huvudrätt. Vi åt med god aptit som vanligt och drack öl till. Det blev inte mycket kvar på tallriken och efter en stund kom huvudrätten in.


Ett fat med mixat grillat kött med potatissallad. Därtill en lammgryta med ris. 


Allt smakade otroligt gott. Vi fick vänta ett bra tag innan vi kunde förmå oss till att äta efterrätten, någon typ av mangoyoghurt.

Måltiden tog dryga två timmar att äta. När vi kom ut från restaurangen var Norrköping nedsläckt. Earth-hour markerades här i stan. Vi tog oss hem och sen har vi sett en film " Born identity."

5 kommentarer:

 1. Inger och Ingemar27 mars 2011 12:14

  I det här fallet kan man verkligen säga:"Intet ont, som inte för något gott med sig" Ni fick väl en liten låda med er hem!*L*
  Naan..........mums!

  SvaraRadera
 2. Ja så det kan bli när man hamnar framför datorn, det blir mycke efterarbete, men Ni fick ju en orsak att gå ut och äta, och maten ser ju helt underbar ut. Earth-hour märktes inte när jag titta ut mot det stora handelcentrum som jag ser - alla neonskyltar lyste precis som vanligt, men det var många stearinljus tända i en del lägenheter, själv har jag ju en mängd ljuslycktor,som kom till nytta! Ha de bra hälsar Anita

  SvaraRadera
 3. Åh vad gott med Indisk mat! Mycket fick ni också :-)

  SvaraRadera
 4. Indiskt är gott!! Jestas va mkt mat!!

  SvaraRadera