Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

torsdag 30 juni 2011

Från Zdworz till Zdunska Wola

Vi hade en skön eftermiddag och kväll på campingen. Soltaket var utdraget och vi löste en del korsord och lyssnade på musik. Jag målade och stickade, och vi promenerade i omgivningen. Många badade i sjön, men vi avstod. Lennart har klämt bort sin pekfingernagel, så han har själ att inte bada, men det har inte jag. Framåt 18-tiden kom en regnskur. Det var skönt, för sen blev det bättre luft.

Det kom fler husbilar varefter. Det kom fyra från Frankrike, en från Tyskland och så vi. Vi har hitintills inte träffat på någon från Sverige, sen vi lämnade Östersjökusten.

Idag har vi åkt väg 60 mot Kutno. Det var en bra väg, som ska bli ännu bättre, för det var en del vägarbeten.

Utefter vägarna ser vi mycket grönsaksodlingar som bönor, gurka, kål av olika slag, och tomater. Även en hel del stora fruktodlingar som äpple, bigarråer och körsbär. Köpte ett halvkilo körsbär för 6 PLN ca 15 kr. De var jättegoda. Igår köpte vi en liter nyplockade blåbär, som vi åt tillsammans med mjölk och ostmacka. Det var inte dumt det heller.

Vid Leczycatar tog vi  väg 703 till Poddebice och sen väg 479 mot Sieradz, men svängde av till väg 14 och Zdunska Wola och camping 153. Här stannade vi. En äldre camping, men vi får använda sportanläggningen på tomten bredvid. För tillfället är vi ensamma här. Ingen högsäsong.

Vi har ätit och sen gått en runda på staden. Bland annat tittat på en kyrkogård och tagit kort. ravplatserna är mycket annorlunda här mot hemma. Verkar som de flesta begravs i kista. Stora marmorstenar täcker platsen ungefär som en sarkofag. Sen är det mycket blommor och ljuslyktor på graven och framför nästan alla platser finns det en bänka att sitta på och kontemplera.

Instabilt nät gör att att jag inte får upp några foton. Ni får hålla till godo.

1 kommentar:

  1. Hej Bettan! Vad härligt det verkar och vilka fina bilder som vanligt. Du är proffsfotograf ju!
    Jag tycker du ska strunta i salladen ha, ha....bakelser är bättre enligt mina rön. Fortsatt trevlig semester o hälsa Lennart. Kram Inger

    SvaraRadera