Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 6 juni 2011

Stråtjära till Norrköping

Vi vaknade upp till en underbart vacker dag i Stråtjära. Efter frukost ringde jag till Gun och Håkan, två tidigare arbetskollegor, som tidigare bodde där. Vi har många fina minnen tillsammans.

Sen fortsatte vi vår återresa mot Norrköping. Idag for vi på något större vägar. Vi började med att följa väg 272 förbi Ockelbo. Vid Medskogs sjön stannade vi och fikade.


Både himlen och vattnet var klarblått. Jag tyckte inte vattnet var varmt, men ett stycke bort badade ett antal barn.

Sen tog vi väg 302 till Kungsgård. Mycket fina dalgångar  och däremellan skog. Därefter tog vi väg 68 till Avesta. Här stannade vi vid den stora dalahästen och åt lunch - sil och potatis.


Hästen är rejält stor. Jämför med den normalstora gatlyktan.

Idag var det varmt och därför också tungt att åka bil. Det blev därför en massa pausar  både för att sitta i skuggan, men också för att gå en del. I Sala stannade vi och tog en siesta i skuggan. Vi har tittat på gruvan och orten vid tidigare tillfällen.

Trafiken ökade och vi kände för att komma av på lite mindre vägar igen. Därför gjorde vi en avstickare in till Sätra brunn, en gammal brunnsanläggning, som nu är SPA och konferensanläggning. Fin miljö. Turen gick vidare förbi Svanå Bruks herrgård till Skultuna. Här tittade vi på mässingsarbeten, men vi konstaterade att vi redan har, det vi behöver.


Vi promenerade längs ett promenadstråk i skuggan av en massa olika höga träd. Vi gick också upp i samhället och tittade på en del gamla hus, liksom en del nybyggda i gammal stil.

Härifrån gick färden i ett till Kvicksund, där vi tog kaffe- och  glasspaus. Smakade bra medan vi tittade på två män, som störde friden med att åka vattenskotrar.

Härifrån åkte vi direkt till Norrköping. I kväll har vi suttit och njutit på balkongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar