Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

onsdag 1 juni 2011

Packning och tvätt

Idag har vi börjat förbereda morgondagens resa med Dettan till Sundsvall. Vi har tankat fullt och stuvat in det vi behöver ha med, förutom maten. Den tar vi direkt i morgon bitti, när vi åker.

Väl hemma igen, blev det fika och och så dags att ta tvättstugan i besiktning. Lakan och handdukar samt en del jumprar och skjortor. Alltid finns det smutstvätt i tvättkorgen.

Så blev det restmiddag. Jag åt det sista av nässelsoppan med hårdkokta ägg och Lennart åt en äggstanning med lite av varje i.

Vi hade hoppas på en tidig arbetsstart för Lennarts del, men det blev kl 16.00, så det dröjer innan han jobbat färdigt. Det blir jag som får ta första körsträckan med husbilen. Vi tänker nog inte ta närmaste vägen till Sundsvall, utan ta en sväng in i Dalarna först. Vi är trötta på E4 upp till Sundsvall.

När tvätten var klar och sängarna renbäddade, tog jag en promenad till Susanne. På vägen dit såg jag det här vackra rosa kastanjeträdet. Det är en rosa hästkastanj. Har testat frukterna tidigare.


Ni får med en närbild av blomman också.


Susanne var nyss hemkommen från sitt jobb. Vi drack te och åt god macka på hennes balkong. Sen blev det mycket målarprat. Vi diskuterade olika färger och medier, som man kan använda. Susanne hade många tips att komma med. Jag har inte använt så mycket sånt, utan hållit mig till färgen. Ser fram emot att gå någon kurs till hösten för att lära mera.
En trevlig och skön stund i kvällssolen innan det var dags att promenera hem igen.

5 kommentarer:

 1. Den där rosa kastanjen var verkligen vacker. En sådan har jag aldrig sett. Jag såg annars att de vanliga kastanjerna är utslagna och väldigt fina nu.

  Ha en riktigt härlig helg i Sundsvall och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 2. Kör försiktigt och ha det så bra i Sundsvall :-)

  SvaraRadera
 3. hoppas ni får en bra helgtur och kör nu försikigt och ta det med ro :-)
  vi ska vara hemma då jag jobbar imorgon, hoppar in som ställföretrtädande rektor över vårt område och hoppas på att det inte sker något oförutsett.

  SvaraRadera
 4. Vad vacker kastanjen var!! Kör försiktigt och njut!!

  SvaraRadera
 5. Underbart vacker kastanj!Trevlig resa!

  SvaraRadera