Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 31 maj 2011

Sommarvärme och i kväll Emil Jensen

Idag känns som första sommardagen. 25 grader varmt och snudd på åskluft.

På förmiddagen var jag på sjukgymnastik. Jag kom lite tidigt till Kneipen, så jag gick en sväng till rhododendrondalen. Jag blir glad av blomsterprakten. En hel del sorter var överblommade, medan andra var på gång.
Hos Eva fick jag akupunktur och  blev tenjd, samt fick en del nya övningar att göra. Fick som vanligt mer ont efter besöket, men hoppas att det ska bli bra efter en tid.

På lunchen åt vi riktig sommarmat. Det blev matjesill och färskpotatis med gräslök och matyoghurt. Det var skönt att sitta på balkongen och äta innan solen kom fram dit.

Jobbade en del vid datan och så kom Anita lagom till eftermiddagskaffet. Innan hade hon varit och klippt håret. Då kunde vi inte sitta på balkongen, då det var alldeles för varmt. Det var betydligt svalare i köket. Lennart hann få i sig en kopp kaffe innan han for till jobb.

Anita och jag gick till Myrorna med avlagda kläder och sen tog vi en sväng i affärerna på Knäppingsborg. Vi lyssnade en stund på en duo, som sjöng och spelade medryckande musik.


Senare gick vi till Crescendo och lyssnade på Emil Jensen. Det var Spiras sista arrangemang för säsongen. 
Rubrik för kvällen var "Lyrik, musik och komik"


Emil Jensen har släppt fyra hyllade album, en ljudbok, gjort långfilmsdebut i Jan Troell´s oscarsbidrag Maria Larssons eviga ögonblick, varit europamästare i poetry slam och han har hörts i programmet Tankar för dagen i P1.
Under våren gjorde Emil en omfattande Sverigeturné med sin föreställning "Livs levande" med band. På Crescendo blev det en specialare för SPIRA, där han främst pratar hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och mänskliga svårigheter. Hans texter har verkligen en knorr eller snarare flera.

En jättetrevlig kväll i en fullsatt lokal. Sen jag kom hem har jag suttit och njutit av sommarvärmen på balkongen.

4 kommentarer:

 1. Kneipen låter välbekant för mig, där gick jag i skola ett par år innan vi flyttade till Timrå. Så bra att kunna lämna in avlagda kläder på Myrorna, något sån affär har inte vi. Ha en skön tur till Sundsvall (även det mina "hemmatrakter".

  SvaraRadera
 2. Åh! Sommarvärme och färskpotatis... Kan det BLI bättre?
  :-D

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att sommaren kommit, hoppas bara den nu stannar och finns kvar när vi kommer hem i mitten av jul, för i dag har vår resa börjat.
  Skön sommar:)

  SvaraRadera
 4. du tycks ofta hitta sådana där små guldkorn att gå och lyssna till eller se på, jag är lite avis för det känns som om jag aldrig hittar några guldkorn någongång. Fast´om jag tänker efter så visst har jag mina med då o då o vissa dagar men jag kan ändå inte låta bli att tycka att du finner dem så ofta :-)

  SvaraRadera