Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 16 maj 2011

Helgutflykt med husbilen till Timmernabben

I lördags packade vi husbilen och for E22 söderut mot Timmernabben. En kaffepaus, annars vara det raka vägen ner till Lena och Björn. Vi parkerade bilen på deras gräsmatta vid 13-tiden och då bjöd de på fint väder och en god lunch. Solen värmde och vi satt på deras altan och åt.

Det är ett tag sen vi träffades, så det fanns mycket att prata om. När vi ätit länge och väl tog vi en promenad i samhället.


Orten är trevlig med sin blandade bebyggelse. Allt från riktigt gamla hus, sommarstugor, sekelskifteshus, barnrikehus, fram till nybyggda moderna villor. Visst är det en sommarort, men också många som flyttat hit, som arbetar i Mönsterås. Timmernabben är förstås känt för sin keramikfabrik. Här hittar man Gabriel keramik.

Vi fortsatte längs strandpromenaden och tittade på gäss med ungar, båtar och en massa blommor.Det blev många pausar där kameran kom fram. Fler bilder kommer så småningom på Galleri Elisabeth.


Ett vackert körsbärssnår där bi och humlor surrade. På marken hittade jag en vacker blomma, som jag ännu inte vet vad det är.


Promenaden gick vidare bort till campingplatsen. Där hade grillarna med tillbehör kommit fram.

Väl åter vid huset satte vi oss på en annan uteplats och läppjade på ett kallt vitt kryddat vin.
När solen dalade kom kylan smygande och då gick vi in. Det blev en mycket trevlig kväll, där Tiger fick en hel del uppmärksamhet. "Motorn" gick på högvarv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar