Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 9 maj 2011

Lördag em och kväll

Efter att tagit det lugnt efter maten for vi vidare söderut. Vårt nästa stopp blev i Holmbo. I gamla skolan har man en affär, med allt möjligt som vi inte behöver. Däremot var det en del marknadsstånd utanför affären. Där behövde vi fylla på förråden av lagrad ost och lufttorkad salami. Att provsmaka är ett bra försäljningsknep för att få igång smaklökarna. Där här gången stod vi i alla fall emot att köpa munkar.

Vårt mål för dagen var Fallingeberg och Fallingebergssjön. Här var en bra uppställningsplats, lite skyddad av timmer, som väntar på borttransport. Lennart hade läst om den här platsen på Husbilsklubben.


Här hade vi en fin sjöutsikt från solstolarna, men också från husbilen. Kaffet smakade bra här också innan vi tog en promenad i omgivningarna. Östgötaleden går förbi här. Vi började att gå ner  mot sjön Yxningen.


Här hänger en vacker, uttjänt gammal grind. Bakom är vitsippor i mängd. Nere vid sjön finns eldstad och vindskydd som hör till Östgötaleden.


Sjön låg stilla och spegelblank. Vi följde leden en bit och passade på att ta blommande blåbär i solnedgången.


Väl åter i husbilen smakade vi av den nyinköpta osten tillsammans med ett glas rött vin och lite annat tilltugg.  Här fanns ingen täckning varken till bloggande eller tv-tittande, så det blev en skön kväll med korsord och läsning. Som tur var funkade både radio och CD-spelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar