Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

tisdag 24 maj 2011

Positivt besked

Jag vaknade tidigt i morse. Så jag började dagen med att göra en rågbrödsdeg på jäst. Det var lagom att göra gymnastik, duscha och och sen baka ut degen. Bröden fick jäsa under duk medan jag åt och läste DN. Lennart som körde långtradare till efter midnatt, vaknade av bakoset. Vi fikade och så gick jag till optikern och hämtade mina reparerade glasögon.

Till lunch plockade jag upp färdiggjort dillkött från frysen, som jag värmde till kokt potatis. Smakade alldeles utmärkt.

Vi satt sen en stund vid var sin data, innan det var dags för mig att fara till regionsjukhuset i Linköping. Jag fick ett väldigt skönt besked. Ingen mer efterbehandling!!! Däremot ett återbesök om ca 6 månader. Känns toppen!

Jag hann hem och överlämna bilen till Lennart, då han skulle iväg på ett nytt arbetspass.

Jag hade en telefonrunda till nära och kära och berättade om det positiva beskedet.

Så gick jag till Norrköpings konstmuseum och "firade" med konstmuseets vänner. De bjöd på ett glas vitt vin och svenska jordgubbar till minglet, innan det var dags för Mia Zeek att förevisa utställningen med Marie-Louise Ekman.
Norrköpings Konstmuseum visar hennes filmer, pjäser och manus. Man kan ta del av ett urval av filmer, från de allra tidigaste på 1970-talet till den senaste Asta Nilssons sällskap, som sägs vara den sista filmen Gösta Ekman medverkade i.
Nu fick vi en inblick i hennes rörliga bilder, men jag ska definitivt gå tillbaka någon regnig dag i sommar och titta på filmerna.

1 kommentar: